Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk alkalmi vezeték nélküli hálózatot Windows Vista alatt?

Készítette: djpety
2009. február 6. 08:05:31 - 16973 megtekintés
 • Ebben a tippben bemutatom, hogy milyen egyszerű egy ilyen hálózatot készíteni, így ha nincs router, akkor is össze köthetünk két, vagy több gépet átmenetileg. Ez hosszabb távon is használható, de akkor inkább jobb egy router.
 • Amire szükségünk lesz

  2 db számítógép
 • Alkalmi hálózat két számítógép között

  A Start menü/Csatlakozásra kattintsunk, ott a Hálózat beállítására, majd az Alkalmi hálózatra. Menjünk a tovább gombra, láthatjuk, hogy 10 méteren belül kell lennie a két gépnek. Adjunk meg egy nevet a hálózatnak és egy jelszót. Tovább gomb, majd bezárás gomb következik.
  Már láthatjuk a létrehozott hálózatot, ami várakozik a felhasználók csatlakozására. Fájlmegosztáshoz menjünk a Start menü/Vezérlőpultba, majd Hálózat/Hálózat és megosztási központba. A bal oldali menüsornál a Hálózati kapcsolatok kezelésénél keressük meg a hálózatunkat, kattintsunk rá jobb klikkel, majd a TCP/IP protokollnál a Tulajdonságokra kattintsunk és írjunk be kézzel egy tetszőleges IP címet. Ha több gépet rakunk egy hálózatra, az utolsó szám ne legyen ugyanaz. Ezután már csak a másik számítógépen kell megkeressük és csatlakozzunk.
  Ha nincs tovább szükségünk a hálózatra, bontsuk a kapcsolatot és állítsuk vissza az IP címet, teljesen el is tudjuk távolítani ezt a hálózatot.
 • Címkék:

  windows vista xp hálózat wlan wifi ad-hoc
adam887 - 11 éve, 2 hónapja

A wifi bárhány eszközön használható nekünk 2 db laptop is használja A wifi beállítást olvasd el de előtte engedélyezd a wifi lekérdezést az ipadon/ipodon Figyelj arra, ha előzőleg titkosítottad a wifit ne felejtsd el megadni a "jelszó"t
A windows így jelzi biztonságos vezeték nélküli hálózat(wpa2,wpa,aes) stb

uiAz ad-hoc olyan mint egy belső sulis hálózat, tehát nem tudsz vele internetre menniahhoz rendes router kell

djpety - 13 éve, 9 hónapja

ha a netet akarod megosztani, akkor connectify-t javaslom, a gépedhez kell egy adatper + win7, és megoszthatod a kábeles internet kapcsolatod.

PERFECT - 13 éve, 9 hónapja

és ez wifi is??
mert nekem van egy ipodom és kéne rá wifi

djpety - 14 éve, 1 hónapja

kell hozzá wifi adapter, ha erre gondolsz.

Balazs98 - 14 éve, 1 hónapja

ez ugye csak akkor megy ha van vezeték nélküli kapcsolat nem?