Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan csináljunk lézeres effektet Photosbopban?

Készítette: onodirobert
2008. június 1. 22:50:23 - 7947 megtekintés
 • Ebben a tippben azt fogjunk bemutatni, hogy miként lehet létrehozni azt a harci technikát amit a Dragon Ball évadaiból jól ismerhetünk, a Ka-Me-Ha-Me-Ha-t.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Rajzoljunk lézersugarat

  Nyissuk meg a módosítani kívánt képet és hozzunk létre egy új réteget. Válasszuk ki az Ecset eszközt, állítsuk be a színt fehérre. Az ecset átmérője legyen kb. 105 körüli érték (de ez képmérettől függ), a keménységet vegyük le nullára. Kattintsunk jelen esetben a két kézfej közepére. Hozzunk létre egy újabb réteget, majd az ecset átmérőjét vegyük le 60 körülire. A SHIFT megnyomásával húzzunk egy egyenes vonalat.
  Hozzunk létre még egy réteget, az ecset átmérője legyen 140 körüli. Majd menjünk a Réteg/Új korrekciós réteg/Színegyensúly menüpontra. A kis ablakban a csúcsfényeket jelöljük ki, a csúszkák segítségével állítsuk be tetszőlegesen a színt. Hozzunk létre egy újabb réteget, ezt töltsük ki feketével. Kattintsunk a legfelső rétegre, majd válasszuk ki a Maszatoló eszközt. Keressünk egy nem szabályos mintát, az átmérőjét csökkentsük le kb. 66 körülire, az erősségét pedig 50 körülire és kezdjünk el maszatolni. Ha úgy érezzük, megfelelő az effekt, kattintsunk az alatta lévő rétegre, és itt is maszatoljunk ízlés szerint. Ha ez megvan, kapcsoljuk ki a fekete réteget, és kattintsunk a színegyensúlynál a maszkra és válasszuk ki a Radír eszközt. Az áttetszősége és keménysége legyen 100%, majd töröljük ki a felesleges részeket. Ha majdnem megvan, a fénycsóva kivételével, a keménységet vegyük le nullára és folytassuk. Vegyük le az áttetszőséget is 50%-ra és folytassuk, amíg késznek nem érezzük a képet.
 • Címkék:

  adobe photoshop photoshop cs3 képalkotás képmanipuláció
ZeroCool.hu - 15 éve, 4 hónapja

Na szép... ennyi kifogás egyszerre

JInging - 15 éve, 5 hónapja

Jó kis videó de a KaMeHaMeHa tudtommal kék XD am 5* megérdemel mert tök jó és erre kiváncsi voltam hogy lehet csinálni

onodirobert - 15 éve, 10 hónapja

Húú...soroljam miért nem csinálok több videót? (egyenlőre)

1. Nem tetszik az előadásom (bár ez a legkisebb probléma, valami szöveget úgyis összehozok )
2. mikor megy a felvétel a photoshop tök lassú néha :S (vagdsoni meg nincs kedvem egyfolytában)
3. amikor megy a felvétel nekem beszokott ugrani középre a réteg panel, mikor rákattintok az átlátszóság csúszkájára... (fogalmam sincs mi az istenért :S)
4. erre a hónapra van munkám reggeltől estig, örülök hogy hazaérek és pihenhetek
5. amikor felveszem a videót ugye a hangal és visszanézem akkor max hangerőn se lehet hallani a beszédemet (ezeknél is erősítettem a hangot amennyire csak tudtam, de így meg tök torz lett (és így is halk) :S azt meg nem lehet már teljesen zajmentesíteni, és ez is idő :S, erre sincs hangulatom)

6. Ez mind igaz, nem kifogásokat keresek esküszöm
7. Ha a melóból megkeresett pénz elég lesz egy olyan gépre amit szeretnék akkor majd csinálok felvételeket, mert akkor nem lesz lassú és halk se a mikrofon (és akkor már suli lesz, tehát idő is lesz )

Nagyából ennyi

ZeroCool.hu - 15 éve, 10 hónapja

Hát akkor talán lássuk

onodirobert - 15 éve, 10 hónapja

Köszi De már tudok jobb módszert is az elkészítéséhez