Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan rögzítsünk képernyővideót Fraps-szel? 1. rész

Készítette: Textmanus
2008. május 25. 20:34:16 - 74776 megtekintés
 • Az alábbi tippben megtanulhatjuk, miképp működik a híressé vált FRAPS nevű videó- és képrögzítő program, melyet a Crysis nevű játék segítségével mutatunk be.
 • Amire szükségünk lesz

  Fraps
 • A program beállításai

  Töltsük le és telepítsük a programot az alábbi címről: www.fraps.com. A program regisztrált verziójában többféle funkciót kapunk, például többféle képformátumot állíthatunk be képlopásnál. Indítsuk el a programot. Rögtön az elején beállíthatjuk, hogy kisebb formában induljon el a program, mindig felül maradjon, illetve elinduljon automatikusan gépindításkor. A regisztrált verziónál a videó nem csak fél perces lehet, hanem akkora videót rögzíthetünk, amekkorát szeretnénk.
  Az FPS fülnél hotkulcsokat adhatunk meg, pl. játék közben hol jelezze ki az FPS számot, illetve ezt le is tilthatjuk. Beállíthatjuk, hogy az FPS számot milyen időközönként frissítse, illetve további FPS beállításokat eszközölhetünk.
  A Movies fülnél a videórögzítés beállításait változtathatjuk meg. Megadhatjuk a könyvtárat, gyorskulcsot, hogy játék közben milyen billentyűre induljon el (illetve álljon meg) a felvétel, illetve a hangrögzítést is beállíthatjuk.
  Ha hangot is szeretnénk használni, keressük meg a Hangok és audioeszközök alkalmazást a Vezérlőpulton belül. Az ablakon az Audio fülnél a hangerőre kattintsunk, majd állítsuk be a Sztereo keverőfület, amivel a játékok hangját tudjuk rögzíteni.
  A Screenshots fülnél regisztrált verziónál négyféle képformátumot adhatunk meg. Beállíthatjuk a könyvtárat, ahova mentse a képeket, a gyorsbillentyűt. Bekapcsolhatjuk, hogy a frame-számot kiírja a képre vagy sem, illetve hány másodpercenként mentsen képet.
 • Címkék:

  Fraps rögzítés videó képlopás képernyő Crysis hud fps
DNforever - 9 éve, 10 hónapja

Sziasztok! Én a Frapsot eddig csak videóból képek "lopkodására" használtam. Most a videón volt a sor. Az itteni videón láttam, hogy hogy kell kezelni, de nekem is problémám akadt. Hiába pipálom be a Hangoknál a Sztereó keverőt, nem marad úgy és nem veszi fel a hangot. Valamint lenyomom az általam választott gombot és valóban pirossal jelzi, hogy felveszem. Lenyomom még egyszer, hogy jelezzem, vége a videónak pl. másfél perc egy opening. De mindig csak 29 másodpercet vesz fel és 2 részletben. Az első videón elmegy 29 másodpercig, a másodikban 30 másodperc van, de csak az elején max. 2 másodpercig mutatja, hogy hol állítottam le a videót, a fennmaradó időben csak a feketeség látszik.

Tudna valaki segíteni?

Előre is Köszönöm!

Üdv.

MarfiNorbert - 11 éve, 11 hónapja

Pénzbe kerül a regisztrálás?


								

S_martlus333 - 12 éve, 2 hónapja

De hogy lehet felvenni videot hiaba nyomom aszt a gombot ami be van alitva nem csinal semmit
Valaki segitene?

BalintMorvai - 12 éve, 2 hónapja

Valaki eltudná nekem mondani részletesen mit jelent a renderelés??
előre is köszönöm

Robert22 - 12 éve, 4 hónapja

ez fraps XP -n jó video felvevöje