Keresés Kategóriák Kedvencek

Gimp: Legyező készítés

Készítette: ryncaise
2010. június 10. 12:03:00 - 8694 megtekintés
 • Képszerkesztéshez készíthetünk saját mintával ellátott legyezőt, néhány szűrő, ecset és radír eszközök felhasználásával. A legyezőre felrakandó mintát érdemes elkészíteni előre átlátszó háttérrel (.gif, .png) formátumok valamelyikében.
 • Amire szükségünk van

  Gimp
 • Legyező készítése Gimpben

  Nyissunk egy 400x400-as új lapot, majd Szűrők / Művészi / Szövetszerűvé tételre menjük. Vegyük le a 2/3-áig az értéket, a mélység maradjon 3. Színezzük át sárgára – a telítettség legyen maximum, az árnyalat és a fényerő legyen ízlés szerinti.

  A legyező lamelláihoz: Szűrők / Megjelenés / Vonalak. A középpontból kiinduló vonalakat válasszuk ki, a szín legyen barnás árnyalat. A darabszám legyen 40. Élesség: 0,5. Eltolás sugara: 18. A véletlenszerűség maradjon 30.

  Menjünk az Ecsetre, kérjünk egy új réteget, húzzuk az ecsetet nagyobb méretre, és a kép közepébe kattintsunk egyet. Vegyük le az átlátszóságot. Fésüljük össze a két réteget.

  Menjünk a Kör kijelölő eszközre, a sarokba kattintva készítsünk egy kört, majd Szerkesztés / Másolás, Réteg / Új réteg, Szerkesztés / Beillesztés. Rögzítsük a réteget. A háttérréteget törölhetjük. A radír eszközzel töröljük ki a felesleges részeket, a SHIFT gomb megnyomásával. Az alsó részt kitörölve megkaptuk a legyező formát.

  Válasszunk egy tetszőleges színt, pl. lilát, a legyező közepére készítsünk egy pöttyöt az Ecset eszközzel. Ízlés szerint tovább díszíthetjük a legyezőt, akár png kiterjesztésű fájlokat is használhatunk mintaként.
 • Címkék:

  gimp legyező szűrők ecset képszerkesztés
ryncaise - 11 éve, 7 hónapja

Köszönöm !

Marika620511 - 11 éve, 7 hónapja


Jó, hogy rátaláltam erre a videóra. Nagyon jó, ötletes. Gratulálok.

ryncaise - 12 éve, 9 hónapja

Ez érdekes, mert most néztem végig! Talán jobban szét kellene nézni, mielőtt telekiabálod a VideoSmartot!

kockasfuzeta4 - 12 éve, 9 hónapja

Hol a videó film ,mert én nem találom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bmx4ever - 13 éve, 10 hónapja

küldtem e-mailt!
nagyon nagyon köszi