Keresés Kategóriák Kedvencek

Gimp: Forgó gömb, (labda) készítés

Készítette: ryncaise
2010. április 29. 19:10:11 - 10176 megtekintés
 • A Gimp adta lehetőségek kötött ott van az animált képek készítése. A videó, egy forgó "röplabda" készítését mutatja be.
 • Amire szükségünk lesz

  Gimp
 • Forgó gömb, (labda) készítés

  Nyissunk egy 400x400-as új lapot. A forgó gömb 200x200-as lesz. Töltsük ki a felületet ízlés szerinti mintával, pl. a 3D greennel. Színezzük át barnásra, a kontrasztot is változtassuk meg ízlés szerint.
  Kérjünk egy új réteget, amire rajzoljunk függőleges vonalakat a Torzítás – Lamellák segítségével. A szakaszok száma legyen 6, az elmozdítás 19 körüli. Kattintsunk a Szín szerinti kijelölő eszközre, kattintsunk a fehérre. Az Ecset eszközre kattintsunk, fessük át feketére a vonalakat. Szüntessük meg a kijelölést, fésüljük össze a rétegeket.
  Ezután a Szűrők – Animáció – Forgó földgömbre kattintsunk. A képkockák száma legyen 30. A háttér legyen átlátszó, és a munka másolaton is legyen kipipálva.
  Ezután a Szűrők – Animáció - Optimalizálás gifhezt válasszuk, ekkor töröljük a felesleges részeket és csökkentjük a fájl méretét.
 • Címkék:

  gimp grafika animáció labda
tinoj - 12 éve, 11 hónapja

Nagyon jó!!! 5* 1.-re sikerült.

ryncaise - 12 éve, 11 hónapja

Szia!
Erről az oldalról a 2.6.8-st letöltheted magyarul (fentről a harmadik), A 2.6.9, és 10 angol, de ahogy a 10-est néztem, nem hinném, hogy jelentős különbség van!
KLIKK IDE!!!

filrokie - 12 éve, 11 hónapja

lécci megmondanéd hogy honnan töktötted le magyarul köszi előre is

Nekem9 - 13 éve, 11 hónapja

Sikerült. Köszönöm a segítséget.

ryncaise - 13 éve, 11 hónapja

Szia Nekem9!

A földgömb kiterített képét, Mint pl. a MyStat oldalon található, egyszerűen Fájl -> Megnyitással behívod és azt animálod az elmondottak szerint! Ha a kiterített "földgömb" téglalap alakú, akkor az animációdon lapos lesz a földgömb! 2 módon teheted gömb alakúvá:
1. Behívod az Animation Shop 3 programba, és ott a resize opcióban a szélességet/magasságot egyformára állítod!
2. Eleve egyformára állítva az értékeket, hívod be a programba! Ehhez vannak jó méretező programok, de a Gimp-ben is megoldható!