Keresés Kategóriák Kedvencek

Csodák Palotája: Coriolis-szoba

Készítette: CsodakPalotaja
2010. szeptember 6. 13:19:48 - 10070 megtekintés
  • Amennyiben egy labdát elgurítunk akkor az szép egyenesen gurul tovább. Legalábbis így látszik. Azonban ha jobban megvizsgáljuk a helyzetet akkor rájövünk, hogy ez nem egészen igaz.
  • Coriolis-szoba

    Newton első törvénye a következő: minden test megtartja a nyugalmi állapotát vagy egyenes vonalú, egyenletes mozgását, amíg valamilyen külső erő ennek a megváltoztatására nem kényszeríti. Ez csak tehetetlenségi rendszerekben igaz. Azt nevezzük tehetetlenségi rendszernek, ahol igaz a tehetetlenség törvénye. A Föld pl. nem tehetetetlenségi rendszer, hiszen forog. Ezt a hatást a Földön pl. tornádónál érzékelhetjük.
  • Címkék:

    fizika tudomány forgó forgás
MarkHorvath_fb_fb - 12 éve

azért van így merk a busszal a benne lévő levegő is mozog és abban a levegőben engeded el

papa4905 - 13 éve, 2 hónapja

tanár úr!"29-éves"koromra,a mai napig nem értem a következőket.a coriolli bemutatót értem,de:....autóbuszon utazok...leejtek egy könnyebb tárgyat.mondjuk egy lufit.a lufi egyenletesen süllyed miközben az busz 80-km-es sebességgel halad.én..pancser..úgy gondolom,hogy a busz 80-nal halad,a lufi süllyedési sebessége ennek töredéke,mégse csapódik a hátsó ablakhoz,hanem egyenletesen-függőlegésen földet ér!miért?annyit értek,hogy a lufi előrehaladási sebessége is megegyezik a buszéval,de elengedtem!

Hologram - 13 éve, 5 hónapja

En is igy vagyok vele...

patykoka - 13 éve, 7 hónapja

Nagyon jó a videó !! nagyon teccenek a videóid tegyetek fel sok ijet
Egyszer voltam a Csodák palotájába és imádtam :P !!!!!

neutron07 - 13 éve, 7 hónapja

nagyon nagy!!!

egyszer elszeretnék mennni a csodák palotájába de messze van
Budapest