Keresés Kategóriák Kedvencek

atttis profilja

atttis Regisztráció: 2009. december 29.
Megtekintett videók: 148 db
Saját tippek: 0 db

atttis még nem töltött fel egy videót sem.


A felhasználónak még nincsenek kedvencei.

alfonz - 13 éve, 4 hónapja

-"Nem mondam, de csak egy vinyóm van. Vagy te a partíciókra gondolsz?" Gondoltam hogy 1 vinyód van mivel nem írtad hogy kettő van. Én merevlemezre gondoltam ahogy írtam. Ezt csak azért írtam mert ez a módszer a legegyszerűbb, és előbb utóbb úgy is kicsi lesz a merevlemez mert a helyből sosem elég.
- particion wizard jónak tűnik szerintem mindegy milyen particionálót használsz. Csak csinálni kell neki egy boot lemezt mert ahova feltelepíted azt a partíciót nem tudod letörölni csak ha boot lemezt csinálsz. (ahonnan fut azt hogy tudná formázni )
-"Sz.tem simán a 7-es telepítőjéről törlöm mindkét partíciót, és feltolom a 7-est." Így van ez a legegyszerűbb megoldás.

alfonz - 13 éve, 4 hónapja

"A BIOS-ban beállítod hogy hol az egyik vinyó hol a másik vinyóról induljon (F12) ezt már elég régen támogatják az alaplapok én azóta nem szórakoztam ilyesmivel."

És azt elfelejtettem hogy beállíthatod a biosban a boot sorrendet melyik merevlemezről induljon mindig az operácios rendszer, és ha csak ideiglenesen váltani akarsz akkor kiválasztod az (F12) quik boot (gyors boot menüben)-ben.

alfonz - 13 éve, 4 hónapja

Nos kutattam az interneten és semmit nem találtam. (érdekes pedig jó vagyok benne Nos arra jutottam hogy azért nincs fent mert kicsit necces a dolog, mivel előbb az xp raktad fel és utána a win7-et és a boot menü a win7 csinálta.

alfonz - 13 éve, 4 hónapja

(1)

"Viszont az első az aktív boot partíció(xp). Ha formázom nem indul a rendszer. Hogy távolíthatom el az xp-t partícióstól."

Nos gondolom a win7 boot menüje az xp particon foglal helyet, nos először is az mbr-t kellene átírni hogy a win7 partícióról induljon, majd a boot menüt kellene átírni a partíciók eléréshez szükséges adatokat hogy honan indítsa a win7-et. Nos ez így látatlanba elég bonyolult lenne és nehézkes, ha valaki okosan telepítget soha nincs rá szüksége. Egyszerűbb és gyorsabb lenne ha csak a win7 boot menüjének fájljait hagynád meg az xp partíción és amekkora a fájlok akkora partíciót hagysz meg neki. És win7 boot menü szerkesztővel meg átszerkeszted hogy ne jelenjen meg a választó képernyő. Mondjuk arról fogalmam sincs hogy a window 7 egyáltalán fájlokban tárolja-e a boot menüjét, csak azért gondoltam így mert a régi verziók pl:98,95 így tett.

Jól meg variáltad egyszerűbb lett volna ha külön vinyóra teszed az xp-t és a win7-et. És a BIOS-ban beállítod hogy hol az egyik vinyó hol a másik vinyóról induljon (F12) ezt már elég régen támogatják az alaplapok én azóta nem szórakoztam ilyesmivel.

Találtam egy win7 boot menü szerkesztőt mert ha letörölted az xp-t akkor a boot menüben benne marad és az initáskor zavaró lehet:
[url=http://area67.hu/index.php/component/content/article/42-windows-vista/103-windows-7-es-vista-boot-menue-szerkesztese]>>Link

alfonz - 13 éve, 4 hónapja

(2)

Én így csinálnám:
1) MBR mentése: Hiren's BootCD mbr tools
2) win 7 lementése: http://videosmart.hu/video/drive-backup-windows-particio-mentese-ingyen-es-gyorsan MBR-nélkül.
3) letörölném a win7-et és a winxp-t
4) feltelepítenék egy win7-et
5) mbr-nélkül lementett partíciót ugyan arra rámenteném ahova az előbb a win7 telepítettem.

(3)

"B--->Nem marad meg(úgy is jó)" hát ez a legegyszerűbb, easeus partition manager mindent törölsz vagy a win7 telepítőjével. Majd telpitel egy win7-et.