Keresés Kategóriák Kedvencek

Programozás Pascalban: While ciklus

Készítette: Csontos
2009. június 10. 07:42:13 - 7819 megtekintés
 • Az alábbiakban a Pascal programnyelvvel ismerkedhetünk meg, ebben a tippben a while ciklussal ismerkedünk meg.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
 • A while ciklus

  Írjuk be: uses crt, majd adjuk meg a változókat, byte legyen a típusuk. Indítsuk beginnel, majd töröljük a képernyőt. Írjuk a felhasználónak információt, hogy hány tippet adhat, hogy eltalálja számot. A következőkben megkeverjük a számokat, majd az a értéke 20 és 1 közé eső szám lesz, amit a program fog megadni. A c, d, e változóknak adjuk meg az értéket, c-nek és e-nek 1 az értéke, d-nek pedig 5. A while ciklus a következő: amíg c kisebb vagy egyenlő, míg d, a program az általunk megadottakat fogja csinálni. Mivel a c értéke 1, és növeljük ezt az értéket az inc paranccsal. D pedig azért 5, mert ötször tippelhet a felhasználó.
  A halt parancs (a=b) azonnal bezárja a programot. Ha a tippet nem találta el a felhasználó, kiírja a program, hogy rossz, de ezt csak ötször fogja kiírni, mivel öt tippelési lehetőség van.
 • Címkék:

  pascal free pascal gép számítógép programok programozás
fazsolt - 12 éve, 6 hónapja

Az lehet, hogy jó a program, de néhány észrevétel.
a,b,c,d,e, igaz, hogy mindegy, de jobbak a beszédes változók! Ha visszanézzük a programot fél év múlva, akkor is tudjuk, hogy mi mi volt?
a helyett szam
b helyett tipp

Ráadásul megismerkedünk a while ciklussal, de nem hangzik el, hogy mikor használjuk.

DjCsabi - 13 éve, 10 hónapja

dadog, de attol van értelme a videónak, visual basico-t rakj legyszi, azt pár hónapja tanulom és eléggé belejöttem de kiváncsi vagyok, hogy más, hogy csinál valamit.

Csontos - 14 éve, 2 hónapja

Hát ha lesznek nem hiszem hogy már több pascalos vidi lesz max Visual Basic-ot rakok fel pascalba már FlamingClaw sokat rakott fel és ő is jol bemutatja!

BalintEkes - 14 éve, 2 hónapja

szerintem eszméletlen jó dolgokat mutatsz be . én ugyan még csak most kezdtem, de már értem a főbb dolgokat
nagyon szépen köszönöm, és várom a további videókat is ; )

Csontos - 14 éve, 11 hónapja

Alapból dadogok így születtem:S de remélem így is jó a videó és senkit se zavar am azért írom a sorok végére a főbb parancsokat hogy ha valakit zavar akkor azokat elolvassa azt kész!