Keresés Kategóriák Kedvencek

Nyomtató tonercsere: 1. rész, OKI nyomtatók

Készítette: Center.hu
2010. július 20. 14:56:51 - 5193 megtekintés
 • Ha nyomtatónk a festék kifogyás tüneteit kezdi produkálni akkor érdemes a tonereket megvizsgálni. Bizonyos esetekben segíthet a toner megrázogatása, de ha nyomtatónk ezek után is szörnyű nyomatokat készít akkor már csak a tonercsere segít.
 • Amire szükségünk van

  nyomtató
 • OKI nyomtatók

  A színes nyomtatót több lapszámot bírnak havonta, nagyobb teljesítményűek. A gyári tonereket könnyen felismerhetővé tették azzal, hogy a benne lévő fóliát leragasztották, illetve a dobozon egy hologramos gyári matrica látható. Nem gyári tonereket érdemes kerülni, mert utántöltött vagy felújított tonereknél a festékanyag nem mindig felel meg a gyári elvárásoknak, ami a nyomtatót károsíthatja.
  Gyári tonerek dobozában található egy lezárható zacskó a használt tonerek számára. Mivel ezekben vegyi hulladék található, ne dobjuk a kukába, keressünk megfelelő gyűjtőhelyet.

  A nyomtatón jól látható nyitógomb segítségével tudjuk kinyitni a készüléket. Színeseknél négy tonert láthatunk. Vegyük ki a nyitófül segítségével az egységet, helyezzük be az új tonert. Zárjuk vissza a nyomtató tetejét.

  Minden toneren egy védőcsíkot láthatunk, a szalagot távolítsuk el behelyezés előtt. Óvatosan kezeljük a tonereket, ne szóródjon ki a festék az egységből.

  Lézernyomtatókban a festék por állagú, ezt a port égeti fel az eszköz a papírra. Magához az égetőműhöz nem tudunk hozzáférni, de ne érjünk hozzá, mert forró lehet.

 • Címkék:

  nyomtató lézernyomtató festék toner festékpatron utántöltés iroda
mozillafirefox12 - 7 éve, 5 hónapja

Center.hu!
Itt nem égetőmű, hanem lézerfej van benne és amikor az adott rész a papír fölé ér akkor a megvilágítás hatására ráég!

rakapo - 10 éve, 2 hónapja

Az oki szerintem az egyik legszebben nyomtató nyomtató. :-). Igényes csomagolás, jó minőség. Csak a szívem szakad meg mikor festéket kell benne cserélni, mert az árát is megértik rendesen.