Keresés Kategóriák Kedvencek

Nemezgolyós karkötő készítése

Készítette: MadeByYou
2008. december 9. 15:55:29 - 19874 megtekintés
 • Az alábbiakban megtanulhatjuk, miképp kell nemezgolyós karkötőt készíteni. A karkötő alapanyaga a gyapjú, amit hobbiboltban vagy népművészeti boltban lehet megvásárolni.
 • Amire szükségünk lesz

  nemez
  víz
  szappan
  damil gumi
 • Nemezkarkötő készítése

  A gyapjú lényege, hogy melegvíz és szappan segítségével, dörzsöléssel összenemezelődik. Válasszuk ki a színeket, tépjünk le azonos darabokat. Fogjuk a gyapjút, húzogassuk szét, hogy lazább legyen, majd óvatosan formáljunk kemény golyókat belőle. Ha ez megvan, mártsuk bele a meleg vízbe, hogy átnedvesedjen, de ne veszítse el a golyó formáját, majd szappanozzuk be, hogy épphogy csússzon. Kezdjük el dörzsölgetni, kb. 2 percig. Ha összeállt a golyó, kezdjük el sodorni a tenyerünkhöz. Ha száraz, akkor vizezzük be újra, majd szappanozzuk, ha nem csúszik. Figyeljünk oda, hogy ne nyomjuk össze a golyót. Ahogy a gyapjú kezd összenemezelődni, egyre erősebben lehet formálni. Ha elég kemény a golyó, öblítsük le tiszta vízzel, és nyomkodjuk ki, majd picit hengergessük át, hogy nyerje vissza a golyó formáját.
  A száradási idő elég hosszú, de akár hajszárítóval is fel lehet fűzni a golyókat. Damil gumira és színes, nagyszemű gyöngyökre, valamint egy nagyobb tűre lesz szükségünk. Fűzzük fel ezek segítségével a nemezgolyókat.
 • Címkék:

  nemez kreatív karkötő gyapjú népművészet hobby
gaboka98 - 15 éve, 6 hónapja

Nagyon jó. De nem csak szerintem :P Amit kaptam hírlevél szerint a szerkesztőségnek is egyik kedvence Már nem azért... De én csináltam ilyet... ott 30 Percig kellet azt a sz*** forgatni végül klaptam egy téglalapot