Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk Concept Art-ot? Az első lépések!

Készítette: vraaanyek
2008. május 20. 21:55:56 - 6713 megtekintés
  • Ezúttal megszemléljük, hogyan készíthetünk saját, a számítógépes és filmes világban is hasznos és "kötelező" Concept-Art-okat.
  • Ez csak a kezdet!

    Ez a tipp természetesen egy gyors alapesetet mutat, amiből ki lehet indulni, és továbbfejleszteni a rajzolást. A rajz egy kicsit futurisztikusabb város egy utcáját ábrázolja, első fázisában.
  • Címkék:

    rajzolás tervezés concept-art concept art
gina971206 - 13 éve, 5 hónapja

Szerintem is nagyon jó lett és szépen rajzolsz

lived - 13 éve, 7 hónapja

Apám!
Nagyon Zsír!
Én is kedvet kaptam ettől "újra" a rajzoláshoz!

patosskill - 13 éve, 8 hónapja

Nagyon szépen rajzolsz! Nekem tetszett

Lamy002 - 15 éve, 6 hónapja

Jó a vidi eddig nem tudtam elképzelni h mien technikával készülnek ezek a rajzok... A világítás eléggé zavaró volt 1-2 helyen..

vraaanyek - 15 éve, 6 hónapja

Igazad van, bár az a baj, hogy a gép, amivel a videót csináltam, nem tud hangot felvenni, amit jómagam sem értek, mert nem egy rossz gép...
lényegében kezdetnek - mint az a videón is látszik - elég egy kisebb kockában, ill. téglalapban rajzolni, nem kell egy egész rajzlapon...majd ebben a téglalapban húzol egy vízszintes vonalat, az hogy hol (feljebb, lejebb) teljesen mindegy, mivel attól függ, milyen nézetet szeretnél... a horizonton kijelölsz egy pontot, melyből aztán a segédvonalak indulnak tetszőleges mennyiségben (amennyire szügség van) , ez a pont lesz a kép távoli pontja, a kép "széle" pedig a legközelebbi, és a segédvonalakhoz képest viszonyítva lehet a tárgyakat, épületeket egyre távolabbinak,egymást követőleg rajzolni (melyek rajzolását nem igazán lehet magyarázni, kezdetben csak piszkotzat, firka, ami később áll össze részletesen,mindenki saját gyakorlással érez rá), az, hogy milyen arányban kell csökkennie a dolgoknak, ebben is a segédvonalak segédkeznek, kiválasztunk a vízszintes tengelytől két irányban, de egyforma távolságra lévő segédvonalat,és azok szűkülése adja a méretcsökkenést a távolság függvényében...